Capoeira - Prova på gratis 2013

Information:

Söndag den 28:e april erbjuder We Dance en gratis prova på-klass i capoeira med instruktören Bobby Andersson, se information under fliken Gästlärare.

Klassen riktar sig till tonåringar och vuxna. Inga förkunskaper krävs.

Capoeira är en afrobrasiliansk kampsport som har utvecklats ur slavarnas kamp för frigörelse, och sedermera försvar av de samhällen de skapade när de flytt undan slaveri. Den uppstod ur behovet av att öva sig i kamp och stridskonst, men samtidigt dölja detta för slavägarna. Capoeira är alltså traditionellt en kamp förklädd till lek och dans och utförs också till levande musik. Liksom de brasilianska slavarna, härstammar Capoeirans dansinslag från Västafrika. Capoeira var förbjudet ända in på 1900-talet och var länge något man såg ner på eftersom det var slavättlingar som utövade sporten.

Capoeira utövas, spelas, mellan två personer. De befinner sig i mitten av en ring, roda, bestående av andra Capoeiristas som sjunger och klappar. Spelets stil, hastighet och intensitet styrs av musiken som spelas och sjungs. De båda spelarna är i ständig rörelse och blandar sparkar, undanmanövrar, fällningar och akrobatik. En viktig ståndpunkt är att alla kan spela med alla. Man delas inte in i grupper efter ålder, kön, vikt osv, utan alla spelar med alla och man tar istället hänsyn till sin medspelares gradering och kunskaper så att den högst graderade är ansvarig för att medspelaren inte far illa.

Anmälan och betalning:

Antal platser

Ingen begränsning

Pris

Klassen är gratis.

Anmälan

Alla anmälningar skall skickas via mail till susanne.thoren@wedance.se.

Sista anmälningsdag är fredag den 26:e april 2013.

I anmälan uppge:
− För- och efternamn
− Fullständigt personnummer
− E-mail
− Telefonnummer

Tid:

Söndag 28:e april

10:00-12:00 Danshuset