Summercamp 2014

Kursinformation:

Allmänt

För tredje året i rad anordnar dansföreningen We dance ett Summercamp i Örnsköldsvik för alla dansintresserade. Det kommer finnas workshops för barn och vuxna, nybörjare och proffs och våra lärare är professionella dansare eller utbildade danspedagoger med minst tio års erfarenhet i branschen.

Detta år erbjuder vi workshops i dansstilarna jazzdans, balett, modernt, mellojazz, commercial jazz, house samt breakdance. Vårt mål är att det ska finnas något för de flesta oavsett dansbakgrund. Du kan vara helt nybörjare, van dansare eller professionell utövare som vill få inspiration. Kulturskolan i Örnsköldsvik står för lokal.

För information om lärarna kolla under gästlärare eller klicka på länkarna vid schemat.

För bilder och videoklipp från tidigare evenemang, kolla i galleriet.

 

Breakdance (Nybörjare barn och vuxna, minst 7 år)

Breakdance är en akrobatisk dansform som växte fram ur Hiphop-kulturen i USA på 70-talet. Breaking bygger på battles mot andra breakare eller som en del i en danskombination. Idag utövas breakdance över hela världen och stilen utvecklas ständigt. Dansen kännetecknas av olika moves, footworks och freezes.

På denna nybörjarworkshop spelar det ingen roll om du är barn eller vuxen då alla tränar på sin nivå.

 

Modernt (Mellan tonår/vuxna)

I den moderna dansen jobbar man mycket med flöde, dynamik och golvarbete.

Här krävs att du har god dansvana och gärna erfarenhet av någon form av modern dans. Passar elever som dansat i flera år men även elever under utbildning eller de som utövar dans professionellt.

 

Balett (Mellan/avancerad tonår vuxna)

Balett ger en god teknisk grund för de flesta dansformer. Uppvärmning sker vid stången och sedan fortsätter lektionen ute på golvet.

För att ta denna workshop krävs att du dansat balett i ett flertal år och har mycket goda teknikkunskaper. Passar elever som dansar på högre nivå men även elever under utbildning eller de som utövar dans professionellt.

 

Commercial jazz (Nybörjare tonår/vuxna, minst 12 år)

Dansstilen commercial jazz kombinerar olika jazzstilar med streetdance och kan ses i kommersiella sammanhang såsom musikvideos och konserter. Stilen handlar mer om attityd, känsla och dansglädje än teknik.

Workshopen riktar sig till nybörjare och du behöver inte alls ha någon tidigare erfarenhet av dans. Det räcker att du gärna vill prova på dans, tycker att dans verkar kul eller har dansat för längesedan. Har du gått på We dance jazzkurs för vuxna nybörjare, dance aerobic, body jam, zumba eller annan form av dans så passar det dig perfekt! Vid tidigare kurser i Commercial jazz har vi haft deltagare i åldrarna 12-65 år i samma grupp, så ålder har ingen betydelse.

 

Jazzdans (Mellan/avancerad tonår/vuxna)

Jazzdans är en bred dansform genom att man blandade klassisk balett med den svarta kulturens rytmik och musik. Idag är det en grundläggande dansform och den dansform man bl a ser i musikaler, konserter och musikvideos. Klassen inleds ofta med teknikövningar men i övrigt präglas lektionen mycket av lärarens personliga stil.

Denna workshop kräver att du har mycket god dansvana. Passar elever som dansar på högre nivå, elever under utbildning eller de som utövar dans professionellt.

 

House (Nybörjare tonår/vuxna, minst 12 år)

House är en klubbdans från tidigt 80-tal och kommer ursprungligen från Chicago men utvecklades vidare i New York. Den kan beskrivas som en blandning av salsa, stepp, jazz och afrikansk dans. Det är en snabb och konditionskrävande dansstil som dansas på upptakt med ett aktivt fotarbete och med mycket gung i kroppen.

Denna workshop är för nybörjare i stilen House men du ska ha dansvana i någon form så att du kan gå fort fram.

 

Mellojazz (Nybörjare 9-12 år)

Här får du prova på koreografier från Melodifestivalen med en av Melodifestivalens husdansare från 2013. Bland annat en koreografi till Sean Banan.

Passar bra för dig som redan dansar men även du som är nybörjare kan gå denna kurs.

Anmälan och betalning:

Priser

Breakdance (info om lärare kommer snart):
250 kr för två lektioner

Modernt med Maria:
350 kr för två lektioner

Balett med Susanne:
350 kr för två lektioner

Commercial jazz med Malin:
350 kr för två lektioner

Jazzdans med Malin:
350 kr för två lektioner

House med Malin:
500 kr för tre lektioner

Mellojazz med Eva:
250 kr för två lektioner

Paketpris, dansa hur mycket du vill
1000 kr för obegränsat antal lektionerAnmälan

Alla anmälningar skall skickas via mail till susanne.thoren@wedance.se.

I anmälan uppge:
− För- och efternamn
− Personnummer
− E-mail
− Adress
− Telefonnummer
− Vilken kurs ni önskar gå

Ovanstående information krävs för att We Dance skall kunna registrera alla närvarande som medlemmar, vilket ger alla deltagande ett försäkringsskyddBetalning

Betalning sker till We Dance bankgiro senast sista anmälningsdag 8 augusti.

Bankgiro: 144-1971

VIKTIGT! Ange fullständigt namn eller personnummer i meddelandefältet så att We Dance kan identifiera vem som betalat.

Avanmälningsvillkor

Sker avanmälan innan sista anmälningsdag 8 augusti betalar vi tillbaka kursavgiften minus en administrationsavgift på 100 kr.

Om avanmälan sker efter sista anmälningsdag återfås avgiften endast mot läkarintyg minus en administrationsavgift på 100 kr.Medlemskap i We Dance

Alla deltagare i kurser anordnade av We Dance blir automatiskt medlemmar i föreningen under ett halvårs tid. Är man redan medlem förlängs medlemstiden med ett halvår när anmälan registreras.Övrig information

Kom i god tid till lektionen så att ni har tid för registrering och för att byta om. På Danshuset finns omklädningsrum med duschar. Danshuset har adressen Parkgatan 2 i Örnsköldsvik.

Man har möjlighet att gratis komma och titta på alla klasser men det är då viktigt att vara tyst och inte störa lektionen.

Schema:

Kurser för Edgar

Breakdance
lördag 9/8 kl 09.30-11.00 Danshuset
söndag 10/8 kl 09.30-11.00 Danshuset


Kurser för Maria

Modernt
lördag 9/8 kl 11.00-12.30 Danshuset
söndag 10/8 kl 11.00-12.30 Danshuset


Kurser för Susanne

Balett
måndag 11/8 kl 17.30-19.00 Danshuset
tisdag 12/8 kl 17.30-19.00 Danshuset


Kurser för Malin

Commercial Jazz
onsdag 13/8 kl 17.30-19.00 Danshuset
torsdag 14/8 kl 17.30-19.00 Danshuset

Jazzdans
onsdag 13/8 kl 19.00-20.30 Danshuset
torsdag 14/8 kl 19.00-20.30 Danshuset

House
fredag 15/8 kl 17.30-19.00 Danshuset
lördag 16/8 kl 11.00-12.30 Danshuset
söndag 17/8 kl 11.00-12.30 Danshuset


Kurser för Eva

Mellojazz
lördag 16/8 kl 10.00-11.00 Danshuset
söndag 17/8 kl 10.00-11.00 Danshuset