Kitty Chan

Kitty Chan
Kitty Chan gick ut Balettakademiens yrkesdansarlinje i Göteborg 2004 och har sedan dess varit en av de mest anlitade musikaldansarna i Sverige. Hennes karriär inleddes på Göteborgsoperan i musikalen Miss Saigon och på samma scen gjorde hon senare produktioner som My Fair Lady, Romeo & Julia och Cats. Cats flyttade senare upp till Cirkus i Stockholm och där blev hon kvar ytterligare ett år för att medverka i succémusikalen We will rock you. I Köpenhamn var hon danssolist i föreställningen Once upon a time på Parken Stadium och på Malmöoperan sjöng och dansade hon i klassikern Jesus Christ Superstar samt spelade rollen som Gigi i återuppsättningen av Miss Saigon.

På Stadsteatern i Stockholm har hon medverkat i musikalerna Djungelboken, West side story och Hair (i rollen som Crissy). Hon var med i den svenska versionen av Dirty Dancing på Chinateatern och hon har arbetat på Uppsala stadsteater i en uppsättning av Cabaret.

Utöver alla scenjobb så är Kitty även en populär danslärare bland professionella och amatörer och har undervisat på några av de största skolorna i Sverige såsom Balettakademien, Dansforum, Performing Art School och Svenska Balettskolan i Göteborg samt Base23 i Stockholm.

Kitty Chan håller i en klass i jazzdans på mellannivå under sitt senaste besök i november 2013.

Kitty Chan håller i en klass i jazzdans på fortsättarnivå för We Dance 2012.