Malin Emmoth

Malin Emmoth
Malin Emmoth är utbildad vid Balettakademiens yrkesskola och vidareutbildad i Paris och New York. Hennes nisch är dansstilarna House och Waacking och 2010 vann hon tillsammans med Maggie Aulin den stora tävlingen Streetstar i stilen House. Genom detta kan hon räknas till världseliten i House och fick därmed representera Sverige i en av världens största Streetdancetävling, Juste Debout i Paris.

Hon är medlem i International house danceproject, gruppen Phat Jam Jackies samt duon The Jackies, som bl a uppträtt i TV4 Nyhetsmorgon, Nike conventet, Peace and Love festivalen, Göteborgsoperan samt Dansens hus i Stockholm.

Malin har även arbetat som dansare vid den anrika teatern Cabaret Moulin Rouge i Paris och efter sin anställning där tillhör hon deras turnéensemble som bl a rest till Kina, Japan, Brasilien, Argentina och runt i Europa.

I Sverige är Malin en väl anlitad dansare, koreograf och lärare. Hon har koreograferat och medverkat i en mängd TV-galor, reklamfilmer och scenframträdanden. Bl a så dansade och koreograferade hon till artisten Neo vid Melodifestivalen 2010. Hon undervisar på dansskolorna Danscenter, House of Shapes och Base 23 i Stockholm och är mycket populär!