Sigge Modigh

Sigge Modigh
Sigge Modigh har sedan han gick ut Balettakademien i Göteborg 2002 haft en mycket gedigen och bred karriär som dansare. Inom moderngenren har han turnerat och gjort en rad föreställningar med danskompaniet Art och spectra under ledning av Peter Svenzon. Han har också arbetat med Björn Elison dancecompany på Moderna Dansteatern i Stockholm, dansat i föreställningen Dödens Triumf på Östra Gasverksteatern i Köpenhamn samt turnerat med norska Riksteatret med ett av Scandinaviens främsta danskompani, Oslo dansensemble. På Göteborgsoperan är han en väl anlitad dansare och har bl a dansat i föreställningarna Julius Caesar och Läderlappen.

Det har även blivit en del musikaler för Sigge. På Hålogaland teater i Tromsö medverkade han i den norska versionen av Cabaret, på Göteborgsoperan gjorde han Guys and Dolls samt West Side Story och i Stockholm dansade han i musikalen Leva livet på Chinateatern.

Utöver detta han han gjort shower, galor och dansföreställningar samt koreograferat och undervisat. Hans koreografi Svarta Svanen sändes på SVT och hans föreställning Short Stories har uppmärksammats och fått fina recensioner av bl a Svenska Dagbladet. Sigge ger klasser i balett, modern och jazz och undervisar regelbundet på yrkesskolorna Balettakademien i Göteborg och Stockholm samt Performing Art School i Göteborg. Han har även klasser för professionella dansare både i Stockholm och Göteborg.

Sigge Modigh håller i en klass i modern dans.