Susanne Thorén

Susanne Thorén
Susanne Thorén har en högskoleexamen i pedagogik från Göteborgs universitet och började sin danskarriär som danslärare i balett och jazz i Göteborg med omnejd. 2003 fick hon sitt första professionella dansjobb i ett danskompani och sedan dess har hon arbetat heltid på scenen som dansare och musikalartist runtom i Norden.

På Det Ny Teater i Köpenhamn spelade hon flera säsonger med musikalen Beauty and the Beast och på samma teater gjorde hon senare en danssolistroll i klassikern The King and I. I Malmö spelade hon den vita katten i musikalen Cats som även gästade den spektakulära utomhusarenan Dalhalla. I närmare två år medverkade hon i den svenska scenversionen av High School Musical som började på Nöjesteatern i Malmö för att sedan flytta till Göta Lejon i Stockholm och därefter vidare på sverigeturné. Hon turnerade även med europapremiären av musikalen Sideshow och i Norge har hon medverkat i musikalen Miss Saigon samt varit danssolist i föreställningen Musical Highlights.

Förutom musikaler har Susanne showat med Wallmans on tour Silja Line samt jobbat som artist för 2Entertain på kryssningsfartyget Color Fantasy. Hon har medverkat i ett flertal danskompanier, modevisningar, galor, TV-gig och musikvideos.

Susanne undervisar nu i jazz, balett och musikal på Kulturskolan i Örnsköldsvik.

Improvisation med Susanne Thorén och Carl Richardson ombord på Color Fantasy 2012.
Modern jazz med Susanne Thorén.